Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέες διακρίσεις για τον φωτογράφο Μανώλη Κουπέ - Καλομοίρη





Ο ελληνογάλλος φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ - Καλομοίρης, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1974 και μετακόμισε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία. Είναι δισέγγονός του εθνικού συνθέτη της Ελλάδας, Μανώλη Καλομοίρη (1883-1962). Έχει ζήσει και εργαστεί στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενώ σήμερα διαμένει στην Αθήνα. Ο Μανώλης Καλομοίρης εμπνέεται κυρίως από τα απομακρυσμένα και κρύα τοπία της Βόρειας Ευρώπης και Αμερικής και ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους διεθνώς φωτογράφους της γενιάς του για το μοναδικό τρόπο που συλλαμβάνει με το φακό του εικόνες από άγρια και ανεξερεύνητα τοπία. 
 Πρόσφατα διακρίθηκε σε δύο μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς για μια σειρά από πανοραμικές εναέριες φωτογραφίες της Ισλανδίας, που κόβουν την ανάσα.

Πρόκειται για φωτογραφίες τραβηγμένες από ψηλά που είναι σαν να ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, θυμίζοντας πίνακες αφηρημένης τέχνης. 

Ο Μανώλης Κουπέ - Καλομοίρης επισκέφτηκε την Ισλανδία δύο φορές, στις αρχές Οκτωβρίου 2012 και τον Ιούνιο του 2013 επιλέγοντας περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως μορφολογία και χρωματική σύνθεση. Ο θεατής βιώνει, μέσα από αυτή τη φωτογράφηση όπου η εικόνα χάνεται σε αφηρημένα σχήματα, μια ευρηματική και έντονα εικαστική οπτική εμπειρία της Ισλανδίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate