Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έκθεση «70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα», με έργα Εβραίων εικαστικών



Το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση με έργα Εβραίων εικαστικών καλλιτεχνών που γεννήθηκαν ή έζησαν στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην πτέρυγα Ανδρέας Σεφιχά του Μουσείου τον Απρίλιο του 2014, έχει στόχο να προβάλει καλλιτεχνικά έργα και να δείξει την ιστορική συνέχεια της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης μέσα από την τέχνη, επτά δεκαετίες μετά το Ολοκαύτωμα. Θα γίνουν δεκτά έργα τέχνης όλων των ειδών, εκτός από μεγάλα γλυπτικά έργα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, απόγονοί αποβιωσάντων καλλιτεχνών ή και κάτοχοι έργων να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Όροι συμμετοχής στην έκθεση

Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει και αποστέλλει με mail ή fax τη συνημμένη έντυπη δήλωση μέχρι τις 15.12.2013. Η δήλωση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι τρία προτεινόμενα έργα.

Το Μουσείο θα καταρτίσει τον κατάλογο των παρουσιαζομένων έργων με βάση τις υποβαλλόμενες δηλώσεις. Ο αριθμός των έργων που θα παρουσιάσει κάθε καλλιτέχνης θα καθοριστεί από το Μουσείο.

Το Μουσείο διατηρεί το δικαίωμα να μη δεχτεί κατά την ελεύθερη κρίση του έργα των οποίων η παρουσίαση συνδέεται με τεχνικά προβλήματα ή θέτει ζητήματα δεοντολογίας.

Τα έργα προσκομίζονται ή αποστέλλονται στο Μουσείο με χρέωση του ενδιαφερόμενου και παραλαμβάνονται επί αποδείξει.

Το Μουσείο φυλάσσεται επαρκώς και διαθέτει συστήματα προστασίας. Ωστόσο, δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημία που μπορεί να προκληθεί στα έργα από κακόβουλες ενέργειες τρίτων ή υπό συνθήκες πέραν της συνήθους επιμέλειας .

Το Μουσείο θα αναπτύξει τα έργα στις εκθεσιακές αίθουσες κατά την κρίση του.

Δεν διενεργούνται πωλήσεις ούτε επιτρέπεται η αναγραφή τιμής κατά τη διάρκεια της έκθεσης και εν γένει κατά τη διάρκεια της παραμονής των έργων στο Μουσείο.

Τα έργα θα παραληφθούν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ή τους ιδιοκτήτες των έργων ή νομίμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους τους μετά τη λήξη της έκθεσης σε ωράριο και μέχρι την προθεσμία που θα καθοριστεί από το Μουσείο. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, το Μουσείο θα τοποθετήσει το έργο στην αποθήκη των συλλογών του και θα το παραδώσει άνευ ευθύνης του και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ενδιαφερόμενο. Το Μουσείο δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στα έργα αν δεν παραληφθούν από τους καλλιτέχνες ή τους ιδιοκτήτες ή τους εκπροσώπους τους.

Πληροφορίες
Οι όροι συμμετοχής και η έντυπη δήλωση έχουν αναρτηθεί στο blog http://jewishartistsofsalonika.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate