Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Η Φαντασία της Πραγματικότητας» μέσα από τον φακό της Βάσως Αλλαγιάννη

Η γνωστή στιχουργός και συνθέτης εκθέτει την φωτογραφική της δουλειά

«Η Φαντασία της Πραγματικότητας» μέσα από τον φακό της Βάσως Αλλαγιάννη








H Βάσω Αλλαγιάννη εκθέτει την φωτογραφική της δουλειά  στη γκαλερί του Black Duck

Μια διαφορετική Βάσω Αλλαγιάννη, μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης. Η δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών όπως «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Απόψε σιωπηλοί», «Υδροχόος», «Λεμόνι στην πορτοκαλιά», «Ο Γλάρος», «Ανάβω όλα τα φώτα», «Που πάει η αγάπη όταν φεύγει», «Πόρτες ανοιχτές» κ.ά., εκθέτει από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2013 την «Φαντασία της Πραγματικότητας», όπως είναι ο τίτλος της έκθεσής της, μέσα από τις αντανακλάσεις του νερού, έτσι όπως την αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό της. Η έκθεση φιλοξενείται στην γκαλερί του «Black Duck» (Χρήστου Λαδά 9α) και περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφιών «που μας ταξιδεύει σε κόσμους που μόνο η φαντασία μπορεί να μας μεταφέρει, έχοντας σύμμαχο το φως», που όπως λέει η δημιουργός, «είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης και το νερό που είναι η μαγική παλέτα που ανακατεύει τα χρώματα δημιουργώντας».

«Η Φαντασία της Πραγματικότητας» μέσα από τα λόγια της δημιουργού:

Στο φως, το πραγματικό γίνεται φανερό…

Τι καλά θα ήταν αν το πραγματικό ήτανε πάντα όμορφο!

Το φώς είναι πάντα καλοπροαίρετο, χρησιμοποιεί

διάφορα μέσα για να μας ομορφύνει την πραγματικότητα.

Η μαγεία της ύλης, που διαλύεται στο φως!

Παίζει με τους ίσκιους, φτιάχνει ουράνια τόξα,

περνάει μέσα από το νερό και ζωγραφίζει ακουαρέλες,

στις θάλασσες και στα ποτάμια.

Παίρνει την παλέτα με τα επτά χρώματα της ίριδας

και ζωγραφίζει ως που να φέρει στην επιφάνεια

την ομορφιά της πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα χρειάζεται την φαντασία για να

αναγνωρίσει την ομορφιά της…

Λατρεύω τις αντανακλάσεις για εκείνο το μαγικό σημείο

που σμίγει το πραγματικό με το φανταστικό!

Το φως είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης, το νερό είναι

η μαγική παλέτα που ανακατεύει τα χρώματα

δημιουργώντας.

Βάσω Αλλαγιάννη

Η Βάσω Αλλαγιάννη είναι γνωστή από τα τραγούδια και τις συνεργασίες της με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Μανώλης Ρασούλης, η Χάρις Αλεξίου, ο Νίκος Παπάζογλου και πολλοί άλλοι, ενώ εκτός των επιτυχιών στις οποίες έχει βάλει την «σφραγίδα» της, έχει κυκλοφορήσει και έναν ορχηστρικό δίσκο, με τίτλο «Svarno», ενώ η τελευταία της δουλειά περιλαμβάνεται στον δίσκο «Τρίπλα» της Χάρις Αλεξίου, σε στίχους του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη. Η κυρία Αλλαγιάννη έχει σπουδάσει Μουσική, Ζωγραφική και ασχολείται συστηματικά και με την Φωτογραφία. Έχει κάνει άλλες δύο εκθέσεις: στην Gallery ADAM, η πρώτη με τίτλο «Το Κύμα αγάπησε τον βράχο» (2006) και η δεύτερη με τίτλο «Σκιές και Αντανακλάσεις» (2008). Επίσης, έχει μαθητεύσει για πολλά χρόνια στο OSHO Multiversity στην Ινδία ολιστικές θεραπευτικές επιστήμες, διδάσκει και είναι Leader σε ψυχοθεραπευτικές ομάδες αυτογνωσίας.

(Τα εγκαίνια έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 στις 8.00 μ.μ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινές και Σάββατα από 13.00 – 22.00 και τις Κυριακές από τις 19.00 – 22.00)




(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate