Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Invisible Exhibition- Láthatatlan Kiállítás

Φανταστείτε ότι όλα τα φώτα σβήνουν ...

Η αόρατη Έκθεση είναι ένα μοναδικό διαδραστικό ταξίδι σε ένα αόρατο κόσμο, όπου στο απόλυτο σκοτάδι καλείστε να βρείτε το δρόμο σας μόνο με την αφή, τους ήχους και άρωμα.
Μια "βόλτα"  πάνω από μια ώρα στο απόλυτο σκοτάδι μας κάνει να ανακαλύψυμε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούμε. 
 "Βλέποντας τον κόσμο» μέσα από τις άλλες αισθήσεις, για τους ανθρώπους που μπορούν να δουν αποτελεί μια εξαιρετική και αξέχαστη εμπειρία. 


Η έκθεση περιλαμβάνει ένα ορατό και ένα αόρατο μέρος. Στο ορατό μέρος ανακαλύπτουμε όχι μόνο το αλφάβητο Braille και τα αντικείμενα που βοηθούν τυφλούς ή άτομα με μειωμένη όραση να λειτουργήσουν στην καθημερινή ζωή, αλλά και τα "θαύματα" των ειδικών τεχνικών εκτύπωσης που επιτρέπουν στους τυφλούς να «βλέπουν» τους χάρτες και τις εικόνες ή να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές. 
Δώστε μας την τυφλή εμπιστοσύνη σας!
Στο αόρατο μέρος, μέσω του οποίου οι επισκέπτες καθοδηγούνται και συνοδεύονται από τυφλούς, θα βυθιστούν σε απόλυτο σκοτάδι και θα εξετάσουν τον κόσμο μέσω της αφής, της ακοής της όσφρησης και  της ισορροπίας. Αποκτούν επίγνωση των δυσκολιών που οι τυφλοί έχουν να αντιμετωπίσουν και μπορούν να συνειδητοποιήσουν την ίδια στιγμή ότι η ζωή στο σκοτάδι μπορεί να είναι όμορφη Σε αυτές τις διάφορες καταστάσεις της ζωής, μπορείτε να δοκιμάσουν  πώς να διασχίσουν το δρόμο, πώς να πληρώσουν  ένα φλιτζάνι καφέ σε ένα μπαρ ή να επιλέξουν τα σωστά μπαχαρικά για το μεσημεριανό γεύμα τους ...
Η ιδέα των δημιουργών της έκθεσης ήταν να φέρει τυφλούς και βλέποντες ανθρώπους πιο κοντά. Οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κατεδαφίζουν τα στερεότυπα,  , και να μας κάνει να καταλάβουμε πόσο  σημαντικές είναι οι άλλες αισθήσεις και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα άτομα με αναπηρία σε φυσιολογικές συνθήκες. 
H αόρατη Έκθεση έχει  ένα φανταστικό πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, τόσο για τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Δημιουργήθηκε από το 2007  στη Βουδαπέστη,  στη συνέχεια στην Πράγα και από το Δεκέμβριο του 2011 στη Βαρσοβία. 
Η έκθεση φέρνει τα άτομα με και χωρίς όραση πιο κοντά και διδάσκει μέσα από θετικές εμπειρίες πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να κατανοήσουμε τους τυφλούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate